Generelt om ishockey

Ishockey er en lagsport som spilles på skøyter og med bruk av køller. En hockeybane har to mål i hver sin ende av den, hvilket gjør at selv de som ikke har noen som helst interesse av sport, forstår hva som er målet med spillet; nemlig å få pucken inn i motstanderlagets mål. Hovedpoenget med spillet er altså enkelt nok å forstå.

Banen er rektangelformet og avrundet i hjørnene. Et lag består av 6 spillere, hvorav 5 av dem er utespillere og den siste er målvakt. En kamp består av tre omganger på 20 minutter hver, og mellom omgangene er det en pause på inntil 18 minutter. Hvis det blir uavgjort etter at de tre periodene er ferdigspilte, blir det lagt til ytterligere 5 minutter, som kalles sudden death. Blir det ikke scoret mål i løpet av disse fem minuttene, blir det straffekonkurranse, og hvert lag får tre straffeslag.

Å tippe på ishockey

Hockey er en populær og spennende sport å tippe på, særlig i de store ligaene NHL og KHL. Skal du spille på hockey, er det lurt å orientere seg om når mesterskapene foregår. Å tippe på ishockey er naturlig nok mest populært i landene hvor sporten er størst, som Canada og enkelte land i Øst- og Nord-Europa.

Å foreta noen statistiske undersøkelser vil hjelpe deg langt på vei når du skal spille penger, og hvis du i tillegg har fordeler, vil en innsatsmetode hjelpe deg med å optimere disse. Husk også å sette deg inn i hjemmefordeler når du skal spille. Ishockey ligner på andre idretter i den forstand at enkelte lag har en tendens til å vinne oftere på hjemmebane.

I ishockey reiser jo lagene tross alt over lange distanser for å spille kamp, og sporten er kjent for sine ihuga fans. Det er også lurt å ta høyde for hvor gode spillerne er, og da særlig målvakten. Det er tross alt innsatsen hans som har en av de største betydningene for hva det endelige resultatet vil bli. For å være taktisk, bør du se nøye på eventuelle endringer treneren gjør i forkant av kampen. Endrer han på forsvars- eller angrepsrekken på grunn av det andre lagets taktikk?

Se også på mål-statistikken. Det er nemlig som regel ganske lite variasjon i antall mål som blir scoret hver kamp. Når du har tatt høyde for disse tipsene, er det bare å komme i gang med bettingen. Det finnes tippeselskaper som gir deg det du trenger, for din underholdning og for spillegledens skyld.

Ishockey her hjemme

Ved hjelp av noen enkle søk på nettet, kan du følge med på den norske Get-ligaen live, på vegne av Norges Ishockeyforbund. Du finner enkelt all informasjon om tabeller, statistikker og annet som kan være verdt å vite. I tillegg finnes det nå nettbutikker som ivrige fans kan glede seg over. Der får man kjøpt hjelmer, luer, drakter, strikkede skjerf, øye-klistremerker, flagg og mange andre ting som kan være greit å ha med seg neste gang du drar for å se en kamp.

Det er litt synd at ishockey ikke er like stort og populært som man kanskje kunne forvente i vintersportnasjonen Norge. Siden vi er så glad i andre vintersporter, skulle en nesten tro at vi var i toppsjiktet i ishockey-verdenen også. Det er vi imidlertid ikke, og vi har en lang vei å gå. Andre vintersportnasjoner som Sverige og Canada nyter langt høyere status.

La oss håpe at vi som stolt kan kalde oss ihuga tilhengere klarer å få med oss flest mulig på kamp, slik at flere får øynene opp for denne fantastiske sporten, og vi får hjulpet Norges Ishockeyforbund.