Skisport kommer nok aldri til å miste populariteten sin i Norge og i denne artikkelen skal vi gå nærmere inn på hvorfor du bør begynne med slalåm.

Det er utrolig god trening

Samme som med langrenn så er det utrolig god trening. Hvis du har prøvd å stå på slalåmski kjenner du godt til hvor solide lårmuskler du trenger. Det å bremse i nedoverbakke er ikke bare utrolig tungt, men det er relativt vanskelig. Du kommer nok fort til å lære det når du setter utfor din første bakke!

Det går fort

Det å stå på slalåm, for eksempel i Skien i Norge gjør at du kan utfordre dine egne grenser med hvor fort det skal gå. Dette er utrolig spennende. Det å bli mer og mer komfortabel på slalåmski går fortere enn de fleste av oss tror.

Karrièrepotensiale

Jo tidligere du begynner med slalåm, jo større sannsynlighet er det for at du kan konkurrere i det. Det som er sikkert er at konkurransen for å bli profesjonell skiløper eller slalåmløper i Norge er utrolig stor. Derfor kan det lønne seg å starte tidlig.

Steder å besøke

Det finnes ufattelig mange spennende steder du kan besøke hvis du står på slalåmski. Det finnes en rekke ski-resorter rundt hele verden. Mange drar til Østerrike og Sveits for å oppleve utrolig mange intense bakker. Kanskje det er noe du faller for?

Det finnes jo selvsagt en rekke spennende steder i Norge også, som for eksempel Hovden, Trysil eller Geilo.

Vi håper at du har funnet noen grunner til at nettopp du bør begynne med slalåmski. Vi anbefaler deg uansett å bare prøve. Hva er det verste som kan skje? At du får deg en ny hobby eller at du ikke helt likte det. Uansett, ut på tur, aldri sur, er det ikke det man sier?